Sök:

Sökresultat:

3901 Uppsatser om Icke-verbalt sprćk - Sida 1 av 261

Förskolebarns interaktion och kommunikation med iPad : En kvalitativ observationsstudie om barns anvÀndande av iPad pÄ förskolan

Den kvalitativa studiens syfte var att beskriva och förstÄ barns kommunikation och interaktion vid anvÀndning av iPad. Observationer har skett pÄ tre olika förskolor som aktivt anvÀnder iPad i sin verksamhet. Studien har utgÄtt ifrÄn sociokulturella teorin om att barn lÀr av varandra i interaktion. I studiens resultat har det framkommit att barn interagerar nÀr de satt flera barn runt gemensam iPad. Det framkom ocksÄ att en interaktion sker barn- iPad dÄ barn vid flera tillfÀllen verbalt kommunicerade med appen. Kommunikationen runt iPaden gick genom det styrande barnet bÄde verbalt och icke verbalt.

Ett dagligt liv för kvinnor med urininkontinens

SmÀrta Àr en subjektiv upplevelse, vilket innebÀr att mÀnniskors sÀtt att uttrycka upplevd smÀrta Àr individuellt. SmÀrtuttrycket kan vara verbalt i ord eller icke-verbalt, bortom orden, och formas under hela livet. Sjuksköterskan har en betydelsefull roll dÄ det mÄnga gÄnger Àr sjuksköterskan som tolkar patienters smÀrtuttryck och bedömer deras upplevda smÀrta. Kommunikationen mellan patient och sjuksköterska ska vara professionell och omvÄrdnadsorienterad, dÀr sjuksköterskan ska vara lyhörd och inta ett patientcentrerat förhÄllningssÀtt..

Sjuksköterskans bedömning och tolkning av smÀrtuttryck

SmÀrta Àr en subjektiv upplevelse, vilket innebÀr att mÀnniskors sÀtt att uttrycka upplevd smÀrta Àr individuellt. SmÀrtuttrycket kan vara verbalt i ord eller icke-verbalt, bortom orden, och formas under hela livet. Sjuksköterskan har en betydelsefull roll dÄ det mÄnga gÄnger Àr sjuksköterskan som tolkar patienters smÀrtuttryck och bedömer deras upplevda smÀrta. Kommunikationen mellan patient och sjuksköterska ska vara professionell och omvÄrdnadsorienterad, dÀr sjuksköterskan ska vara lyhörd och inta ett patientcentrerat förhÄllningssÀtt..

Hur biverkningar stÄr presenterade i produktresumé,
bipacksedel, FASS samt Patient-FASS för ATC-kod M02AA,
Antiinflammatoriska medel, icke-steroider för utvÀrtes bruk

Introduktion RÀdsla för komplikationer Àr en faktor som man vet pÄverkar följsamheten. Oföljsamhet kan vara ett resultat av att patienten inte ser de lÄngsiktiga fördelarna med sin behandling utan ser biverkningarna som ett alltför stort problem för att fortsÀtta sin lÀkemedelsbehandling. Det har visat sig att patienter gör en mer realistisk riskbedömning om biverkningarna presenteras numeriskt istÀllet för verbalt. Syfte Att undersöka hur biverkningarna för antiinflammatoriska medel, icke steroider för utvÀrtes bruk i ATC-kod M02AA stÄr presenterade i de olika informationskÀllorna FASS, Patient-FASS, Produktresumé och Bipacksedel. Material och metod Bipacksedlar och Produktresuméer hÀmtades frÄn lÀkemedelsverkets hemsida, FASS-texter och Patient-FASS-texter hÀmtades frÄn www.fass.se.

HÀlsovariationens betydelse för mÀnnens bÀttre prestation i verbalt flöde och visuospatial förmÄga

Könsskillnader i kognitiva förmÄgor antas vanligtvis bero pÄ en kombination av evolutionÀra, sociala och biologiska orsaker. En kompletterande förklaring presenteras i denna undersökning, nÀmligen betydelsen av ohÀlsa. Syftet med studien var att undersöka hÀlsans betydelse för könsskillnader i prestation pÄ test av verbalt flöde och visuospatial förmÄga, tvÄ kognitiva funktioner dÀr forskningen har dokumenterat könsskillnader. 32 kvinnliga och 21 manliga psykologistudenter som i genomsnitt var 29 Är deltog. De kontaktades genom ett anslag vid Psykologiska institutionen i Stockholm.

"Olika förvÀntningar beroende pÄ sprÄket" : En intervjustudie om nio pedagogers uppfattningar gÀllande deras förvÀntningar utifrÄn barns sprÄk.

Syftet med studien var att ta reda pÄ pedagogers uppfattningar av hur barns sprÄk pÄverkar deras förvÀntningar. Studien bygger pÄ kvalitativa intervjuer med 9 pedagoger frÄn fyra olika förskolor, som vidare analyserades hermeneutiskt. Studien visar pÄ att pedagogerna lÀgger vikt vid det verbala sprÄket och kroppssprÄket för att kunna kommunicera med barn. Resultatet av undersökningen visar att pedagogerna gav motsÀgelsefulla svar och att Äsikterna gick isÀr. Flera av pedagogerna berÀttade att barns sprÄk pÄverkar deras förvÀntningar och att de stÀller högre krav pÄ barn med verbalt sprÄk.

Genus, en social konstruktion? : En socialpsykologisk studie som behandlar om och hur interaktioner pÄverkas av genusordningen iden icke-verbala kommunikationen underanstÀllningsintervjuer.

Denna kvalitativa studie har som syfte att skapa en förstÄelse för om och i sÄ fall hurden icke-verbala kommunikationen (Dimbleby & Burton) och den insocialiseradegenusordningen (Connell, 2003) pÄverkar interaktioner vid anstÀllningsintervjuer tillchefsposition. Studien utgÄr ifrÄn ett socialkonstruktionistiskt perspektiv (Gergen,2007) som anser att individer skapas och insocialiseras i mötet med andra. Studien harobservationer som metod för att försöka fÄ förstÄelse för genusordningen och denicke-verbala kommunikationen i interaktionerna under anstÀllningsintervjuer. VidareupprÀttades en observationsmatris utifrÄn icke-verbalt beteende, samt manligt ochkvinnligt hexis. Resultatet frÄn observationerna inbegriper bÄde de enskildaindividernas icke-verbala kommunikation och den gemensamma interaktionen somuppstÄr under anstÀllningsintervjun.

Lyssna och respondera

Syftet med vÄrt examensarbete Àr att undersöka hur lyssnandet kan se ut mellan elever i en klass pÄ komvux, dels för att fÄ mer kunskap och förstÄelse om de olika sÀtten att lyssna, dels för att kunna medvetandegöra och utveckla elevers lyssnande. För att uppnÄ vÄrt syfte undersöker vi hur eleverna responderar pÄ varandra. Den metod vi har anvÀnt oss av Àr den kvalitativa metoden observation. Vi har samlat in vÄrt material genom att göra en videoinspelning pÄ 40 minuter med 5 elever pÄ komvux samt kompletterat med tvÄ dagars observationer. VÄrt resultat tyder pÄ att eleverna har olika sÀtt att visa att de lyssnar, bÄde verbalt och icke-verbalt.

Icke-verbalt ledarskap i klassrummet : En studie i hur lÀraresicke-verbala ledarskap pÄverkar eleverna och klassrumsmiljön

Syftet med studien Àr att belysa pÄ vilket sÀtt lÀrares icke - verbala ledarskap kan pÄverka kommunikationen med eleverna och den miljö de befinner sig i. I studien har observationer och intervjuer genomförts med tvÄ erfarna pedagoger. För att lÀraren ska lyckas skapa en god klassrumsmiljö och fÄ med sig eleverna i undervisningen krÀvs att lÀraren lyckas skapa förtroendefulla relationer med eleven. LÀrarens engagemang, skicklighet i att anvÀnda sitt kroppsprÄk och planering av miljön i klassrummet Àr faktorer som pÄverkar elevers lÀrande. Om eleverna kÀnner förtroende i sin lÀrandemiljö, att de Àr en del i den ökar förtroendet för lÀraren, vilket i sin tur bidrar till goda resultat..

Utan ord : En litteraturstudie med fokus pÄ smÄ barns icke-verbala kommunikation

Studiens syfte var att undersöka den icke-verbala kommunikationens innebörd och dess pÄverkan i framförallt smÄ barns liv. Fokus har varit pÄ smÄ barns icke-verbala kommunikationssÀtt. För att fÄ ett bredare perspektiv av icke-verbal kommunikation, har en litteraturstudie legat till grund för arbetet. Litteraturen som har legat till grund för hela examensarbetet har varit i form av tryckta böcker samt vetenskapliga artiklar. KroppssprÄket Àr det Àldsta och dÀrmed ocksÄ det första sprÄk som mÀnniskan kommunicerat pÄ och till följd av detta har vÄrt icke-verbala sprÄk funnits med sÄ lÀnge mÀnniskan funnits pÄ denna jord (Backlund 2006 & Maltén 1998).

FlersprÄkiga barns kommunikation : -En kvalitativ studie om flersprÄkiga barnskommunikation i en mÄngkulturellförskola

Syftet med vÄr studie Àr att undersöka hur flersprÄkiga barn i Äldern 4-5 Är kommunicerar medpedagog och med andra barn och vilka konsekvenser detta fÄr för deras möjlighet att delta iförskolans verksamhet. Undersökningen grundas pÄ tre teoretiska begrepp som beskriver ombarnets kommunikation och interaktion med andra i omgivningen. Vidare vill vi synliggöra pÄvilket sprÄk kommunikationen sker hos flersprÄkiga barn. Undersökningen sker med hjÀlp av denkvalitativa metoden observation som har Àgt rum i en mÄngkulturell förskola med fokus pÄkommunikation under tvÄ olika tillfÀllen: styrda aktiviteter och fri lek. Resultatet visar attflersprÄkiga barn kommunicerar med hjÀlp av verbalt och icke-verbalt sprÄk, genom attobservera, lyssna, ta initiativ och inbjuda varandra till samtal och dialog.

Att identifiera smÀrta hos Àldre personer med demenssjukdom : En systematisk litteraturstudie

Bakgrund; SmÀrta Àr en obehaglig upplevelse. Upplevelsen av smÀrta Àr unik och beskrivs utifrÄn individens erfarenheter. Att förmedla smÀrta kan ske bÄde verbalt och icke verbalt. Individens förmÄga att kommunicera verbalt kan pÄverkas av demenssjukdom, vilket kan medföra svÄrighet att identifiera smÀrta hos denna grupp av personer.Syfte; Syftet med denna litteraturstudie var att belysa hur smÀrta hos Àldre personer med demenssjukdom identifieras.Metod; Författarna har gjort en systematisk litteraturstudie dÀr sökningar gjorts i databaserna Cinahl och PubMed. Sammanlagt sex artiklar, bÄde av kvalitativ och av kvantitativ karaktÀr, Àr inkluderade i denna litteraturstudie.

Tecken i förskolan : kan det vara ett hjÀlpmedel för barns sprÄkutveckling?

Kommunikation Àr en viktig del i förskolan bÄde för barnen och pedagogerna. Alla förmedlar nÄgonting Àven om det inte uttrycks verbalt. Ett icke verbalt kommunikationssÀtt kan vara att anvÀnda gester eller gestikulerande tecken. Att anvÀnda tecken börjar bli vanligare i förskolan verksamhet. Syftet med denna studie Àr att se vid vilka situationer arbetslaget vÀljer att anvÀnda gestikulerande tecken och varför samt om de ser att gestikulerande tecken gynnar barnens verbala sprÄkutveckling och pÄ vilket sÀtt.

??Alla fÄr vara med?? : TextförstÄelse och meningsskapande genom mediering av fabler

Syftet med denna studie Àr att fÄ kunskap och förstÄelse om smÄbarns sÀtt att samspela och kommunicera med varandra i den fria leken, bÄde verbalt och icke verbalt. Efter att vi bearbetat tidigare forskning genom relevant litteratur till vÄrt syfte har vi diskuterat fram den metod som vi ansett kunna ge oss svar pÄ vÄrt avsedda undersökningsomrÄde. Vi valde att observera smÄbarnen i deras fria lek som kÀnda icke deltagande observatörer. Detta gjordes under tvÄ dagar pÄ en förskoleavdelning. Vi befann oss bÄda tvÄ pÄ samma avdelning, men vi försökte dela pÄ oss och befinna oss pÄ olika platser.

Att smÀrtbedöma barn : en litteraturstudie om svÄrigheter och möjligheter att smÀrtbedöma barn

En bra smÀrtbedömning Àr en förutsÀttning för att ge adekvat smÀrtbehandling till barn. MÄnga studier visar att barns smÀrta ofta Àr underskattad och dÀrmed blir den underbehandlad. Eftersom barnen befinner sig i olika utvecklingsstadier Àr det sÀrskilt svÄrt att tolka deras smÀrtupplevelser. Syftet med studien var att belysa svÄrigheter och möjligheter för sjuksköterskan att avlÀsa smÀrta hos förskolebarn. Litteraturstudien bygger pÄ Ätta stycken vetenskapliga artiklar.

1 NĂ€sta sida ->